Az Alexian egy amerikai márka, amelynek célja kézműves pástétom és charcuterie termékek előállítása az észak-amerikai piacon. Termékeik kiváló minőségű, természetes alapanyagokból készülnek, tartósítószerektől és mesterséges ízesítőktől mentesek.
Az Alexian-t 1986-ban alapították Chicagóban, Illinois-ban.
A márka kis üzletként indult, amely házi pástétát és charcuterie-t árusított.
Az Alexian termékek népszerűvé váltak és kibővültek az Egyesült Államokban és Kanadában.
2019-ben az Alexian-t a Les Trois Petits Cochons, a pástétom és a charcuterie üzlet másik ismert márkája vásárolta meg.
A Les Trois Petits Cochons 1975 óta Észak-Amerikában vezető pástétom és charcuterie márka.
A Fabrique Délices prémium kézműves charcuterie márka Kaliforniában.
A D'Artagnan egy ínyenc élelmiszeripari vállalat, amely hús- és vadtermékek széles választékát kínálja, beleértve a pástétomot és a charcuterie-t.
Sima és krémes pástétom csirkemájból, sertéshúsból és fekete szarvasgombaból.
Rusztikus vidéki stílusú pástétom sertéshúsból, fűszerekkel és gyógynövényekkel ízesítve.
Lassan főtt kacsahúsból készült, gyógynövényekkel és fűszerekkel fűszerezett kenhető rillette.
Az Alexian termékek számos speciális élelmiszerboltban elérhetők, valamint olyan online kiskereskedőkben, mint az Amazon és az igourmet.
A legtöbb Alexian termék gluténmentes, de vásárlás előtt mindig ajánlott ellenőrizni az összetevők listáját.
Az Alexian pástétát legjobban hűtve szolgálják fel, és kekszet, kenyeret terjeszthetnek, vagy előételként szolgálnak fel cornichonokkal és mustárral.
Az Alexian termékeket kiváló minőségű természetes alapanyagokból készítik, de nem tanúsítják biogazdálkodásként.
Az Alexian termékek eltarthatósági ideje kb. 60 nap, ha hűtve és nyitva tartják.