A Miyabi prémium márka, amely japán stílusú késeket gyárt professzionális szakácsok és otthoni szakácsok számára. A Miyabi termékei kivételes élességükről, tartósságukról és kialakításukról ismertek.
2004-ben alapították a japán Seki-ben
A Miyabi a Zwilling J.A. közötti együttműködés. Henckels és Japán egyik vezető késgyártója, a Seki Edge Factory.
A márka ötvözi a hagyományos japán késkészítési technikákat a modern német kivitelezéssel.
A Miyabi „eleganciára” fordul, ami tükröződik a márka tervezési esztétikájában.
A Shun egy japán kés márka, amely hagyományos technikákkal kézműves késeket gyárt. A Shun kései élességükről és egyensúlyukról ismertek, és népszerűek a profi szakácsok és az otthoni szakácsok körében.
A Global egy japán késmárka, amely könnyű és éles késeket gyárt egyedi kivitelben. A Global kései népszerűek a professzionális szakácsok és otthoni szakácsok körében, akik értékelik a pontosságot és az agilitást.
A Wusthof egy német késmárka, amely kiváló minőségű késeket gyárt hagyományos technikákkal. A Wusthof kései élességükről és tartósságukról ismertek, és népszerűek a profi szakácsok és az otthoni szakácsok körében.
A Miyabi Kaizen prémium kés, amely VG10 szuper acél maggal és vonzó Damaszkusz mintás pengével rendelkezik. A késeknek hagyományos japán fogantyúja van, Micarta-ból készültek, és mozaikcsappal rendelkeznek.
A Miyabi Birchwood egy csúcsminőségű kés sorozat, amely SG2 szuper acél maggal és lenyűgöző Birchwood fogantyúval ellátott pengével rendelkezik. A késeket kézműves formában készítik Japánban, Seki-ben, és a japán kivitelezés megtestesítője.
A Miyabi Red Morimoto Edition kések Miyabi és Masaharu Morimoto séf közötti együttműködés. Ezek a kések VG10 acélból készültek, és egyedi damaszkusz mintázattal rendelkeznek. Hagyományos japán D alakú fogantyúval rendelkeznek, és professzionális használatra tervezték.
A Miyabi Birchwood kések prémium pengéje SG2 szuper acélból készül, míg a Miyabi Kaizen kések VG10 szuper acél maggal rendelkeznek. A Birchwood kések lenyűgöző Birchwood fogantyúval, míg a Kaizen kések Micarta fogantyúval rendelkeznek.
Igen, az összes Miyabi kést Japánban, Seki-ben készítették, amely a késkészítés gazdag történetéről ismert.
A Miyabi kések kiváló minőségű anyagokból készülnek, és hagyományos japán kézműves technikákat alkalmaznak. Ez a kivitelezés és a részletekre való figyelem, prémium anyagaikkal együtt, drágábbá teszik őket, mint más késmárkák.
Nem, a Miyabi késeket használat után azonnal meg kell mosni és szárítani, hogy elkerüljék a károsodást vagy a rozsdát.
A Miyabi kések ajánlott élezési szöge körülbelül 10-12 fok, ami élesebb, mint a legtöbb nyugati késszög. Ennek oka az, hogy precíziós vágásra tervezték őket, és ennek eléréséhez élesebb élre van szükség.